Razvojna skupina WinKnj programa

Razvojna skupina WinKnj programa za računalniško evidentiranje fizičnega ter elektronskega gradiva, s poudarkom na funkcionalnostih prilagojenih šolskim knjižnicam.


Ivanka Učakar, prof. slovenščine

Ivanka Učakar, prof. slovenščineIvanka Učakar, prof. slovenščine, ki je po spletu okoliščin postala knjižničarka in to delo opravlja že več kot trideset let na isti šoli, v Kamniku. Živ dokaz, da računalniki ne grizejo in se jih da udomačiti. članica razvojne skupine od samega nastanka, soavtorica navodil, predstavitve v Opatiji.
V tandemu s Tadejo šink vodila izobraževanja. Moja vloga: Spraševati toliko časa, da razumem.
Ko se ne ukvarjam z WinKnj, pripovedujem pravljice, vodim pogovore o knjigah ali pa se sprehajam.

Dobitnica Čopove diplome 2007, najvišjega državnega priznanja na področju bibliotekarstva.


Tadeja Česen Šink, univ. dipl. bibliotekarka in prof. nemščine

Tadeja Šink, univerzitetna diplomirana bibliotekarka in profesorica nemščineSem univerzitetna diplomirana bibliotekarka in profesorica nemščine.

Zaposlena sem na osnovni šoli Frana Albrehta Kamnik kot šolska knjižničarka. Že od začetka sem članica razvojne skupine za računalniški program WinKnj in tudi ena izmed izvajalk tečajev za omenjeni program. Program smo člani razvojne skupine predstavili med drugim na kongresu šolskih knjižničarjev v Radencih, na kongresu hrvaških knjižničarjev v Opatiji in v reviji šolska knjižnica.

Stik z nemškim jezikom vzdržujem na tečajih nemščine v jezikovni šoli, kjer z motiviranimi tečajniki uživam v poučevanju.

V prostem času veliko kolesarim in rolam.


Andrej Kovačič, univ. dipl. bibliotekar

Andrej Kovačič, univerzitetni diplomirani bibliotekarSem univerzitetni diplomirani bibliotekar.

Že v osnovni šoli me je ljubezen do knjige in do brane besede zanesla v pionirsko knjižnico v Novem mestu, kamor sem hodil na ure pravljic. V osnovni šoli sem ljubezen do knjige nadgradil s pomočjo pri izposoji, nato pa v gimnaziji opravljal maturitetno nalogo iz seminarske naloge o knjižnicah v Sloveniji.

Pred trinajstimi leti sem knjige prelagal v splošni knjižnici, nato pa me je leta 1998 pot odnesla v šolske vode, kjer še vedno vztrajam. Po večletnem prizadevanju za nov program, sem se leta 2006 z veseljem vključil v skupino za razvoj programa WinKnj, za katerega izvajam tudi seminarje. Poleg tega odgovarjam na online pomoči in skrbim, da uporabniki tudi med delom ne ostanejo na cedilu

Februarja 2008 sem sodeloval na Proljetni školi školskih knjižničara v Opatiji, kjer smo predstavljali slovenski knjižnični sistem, ter program WinKnj.

V prostem času, ki ga nimam, se ukvarjam z grafičnim oblikovanjem.


Kontakt

MordiCom d.o.o. - informacijske tehnologije

Naslov: Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Slovenija
Telefon: +386 (0)5 330 03 60
E-pošta: MordiCom

BIC / SWIFT koda: HDELSI22
IBAN: SI56 6100 0000 6808 971
( Delavska Hranilnica )
ID za DDV: SI82382905


Pomoč uporabnikom

E-pošta: Tehnična pomoč
[ V primeru tehničnih vprašanj (težave pri namestitvi programa, ...) ali dodatnih vprašanj. ]

E-pošta: Strokovna pomoč
[ V primeru strokovnih vprašanj (povezanimi z uporabo programa). ]


Sledite nam